Gaja, Langhe Nebbiolo DOC, Sori' San Lorenzo

95% Nebbiolo en 5% Barbera.

Sori San Lorenzo is de meest krachtige en sobere wijn van de Single Vineyard wijnen van Gaja. Hoog geconcentreerd fruit, aroma's van fijne kruiden, mineralen en exotische specerijen in de neus. Een geconcentreerde wijn met een intense, lange afdronk.

Op voorraad
SKU
GAJA06005
€ 518,00
2005 Sori' San Lorenzo, Langhe Nebb. DOC, Gaja
Meer informatie
Score Tre Bicchieri Gambero Rosso
Kleur Rouge
Jaar 2005
Alcohol % 14,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Barbera, Nebbiolo
Streek Piemonte
Gebied Langhe
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De heuvels van Langhe, met hun steile hellingen, hebben een onderbodem van kalk en klei, waar de Nebbiolo druif zich thuis voelt.
Expo De wijnstokken staan aangeplant in de Sori San Lorenzo wijngaard in Barbaresco. Sori betekent heuveltop met zuidelijke expositie. Gaja kocht de wijngaard in 1964 van de parochie in Alba. San Lorenzo was de naam van de patronaatsheiligevan de kathedraal van Alba.
Vini Fermentatie gedurende 3 weken in roestvrijstalen vaten, waarna 12 maanden rijping in barriques volgt en nog 12 maanden rijping in grote houten vaten.

No Related Posts