Sale!

San Marzano, Puglia IGP, NACA Primitivo, BIO

100% Primitivo.

Diepe, robijnrode kleur met karmozijnrode reflecties. In de neus aroma's van rijp fruit, kersen en pruimen met hinten van koffie en zwarte peper. Rond en vol in de mond, zacht en goed in balans, met een plezierige afdronk.

Perfect bij smaakvolle voorgerechten, rood vlees en harde kazen.

Op voorraad
SKU
MARZ34018
Aanbiedingsprijs € 7,75 Normale prijs € 9,30
2018 NACA Primitivo, Puglia IGP Bio
Meer informatie
Kleur ROUGE
Jaar 2018
Alcohol % 13,00
BIO BIO
Inhoud 0,75
Land Italie
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Primitivo
Spijs Perfect bij smaakvolle voorgerechten, rood vlees en harde kazen.
Streek Puglia
Oogst De oogst vindt plaats in de eerste week van augustus.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem Kalkrijke bodemsoort van kalksteen met zand en keien.
Expo De wijngaarden in Salento, Puglia bevinden zich op een hoogte van 100 m boven zeeniveau en profiteren van aanzienlijke, dagelijkse temperatuurschommelingen.
Vini Na ontsteling van de druiven vindt schilinweking plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 25 graden Celsius zolang de alcoholische fermentatie voortduurt. Dan volgt het voorzichtig persen van de druiven en malolactische fermentatie. Rijping in roestvrijstalen tanks.