Bodegas Anadas, Cariñena DO, Care Moscatel de Alejandria

100% Muscat d'Alexandria, afkomstig uit de Penanegra wijngaarden.

De Moscatel de Alejandria heeft een strogele, intense kleur. De neus geurt naar witte bloemen en intens fruitig. De rijping in Frans eiken zorgt voor een zeer romige complexiteit.De aanzet is vol en romig, zoet, zeer goed in balans, afsluitend met een explosieve afdronk.

Op voorraad
SKU
ANADA06018
€ 8,80
2017 Care Moscatel de Alejandria 0,375 lt. Anadas
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2018
Alcohol % 13,50
Inhoud 0,38
Land Spanje
Wijnhuis Bodegas Anadas
Druivensoort Muscat d'Alexandria
Kenmerk Dessertwijn
Temperatuur De ideale serveertemperatuur voor de Care Moscatel de Alejandria is tussen de 8 en 10 graden Celsius.
Streek Northern Spain
Oogst Alle druiven worden 's avonds geoogst m.u.v. de Grenache en de Muscat d'Alexandria.
Gebied Aragon
Domein Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel.Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met enkele witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena.Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc.De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.
Bodem De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van leisteen.
Opbrengst De beplantingsdichtheid bedraagt 4.000 wijnstokken per ha.
Expo De Penanegra wijngaarden hebben een zuidelijke en noordelijke ligging en bevinden zich op een hoogte van 910 meter.
Vini Koude schilinweking gedurende 48 uur. Nadat de alcoholische fermentatie in Allier eiken vaten is afgerond, rust de wijn nog 7 maanden "sur lie". Gedurende deze periode vindt er geregeld battonage plaats.

No Related Posts