Cà dei Frati, Lugana DOC, I Frati, Magnum 1.5L

1,5L Magnum. 100% Turbiana.

Jong gedronken, is dit een frisse, verfijnde en elegante wijn met subtiele noties van witte bloemen, aromatische kruiden en een vleugje abrikoos en amandel. Doorheen de tijd komen de minerale accenten meer naar boven. Deze complexe wijn met een vleugje jodium, specerijen en gekonfijte vruchten is geconcentreerd in de mond met een frisse, levendige afdronk.

Op voorraad
SKU
FRATI01520
€ 44,95
2019 I Frati, Lugana DOC, Cà Dei Frati Magnum
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13,00
Inhoud 1,50
Land Italië
Wijnhuis Cà dei Frati
Druivensoort Turbiana
Spijs De ideale begeleider voor verfijnde koude of warme voorgerechten, gegrilde of gestoomde vis.
Temperatuur Wanneer jong gedronken zou deze wijn het best geserveerd worden bij ongeveer 10°C.
Streek Lombardia
Gebied Lombardia
Domein In 1939 verhuisde Felice Dal Cero naar een huis in Lugana di Sirmione, overtuigd van het potentieel van dit wijngebied. Uit documenten blijkt dat Cà dei Frati reeds bestond in 1782, toen bekend als “het huis met een wijnkelder in Lugana", genoemd naar ‘de plaats van de broeders’. Mede dankzij Felice’s zoon Pietro werd in 1969, na 30 jaar intensieve arbeid in de wijngaarden en de kelder, de DOC opgericht en bottelde Pietro zijn eerste Lugana Casa dei Frati. Het milde klimaat van het Gardameer is één van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat er zulke hoge kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden. De Pelér wind die neerstrijkt over de Riva del Garda zorgt voor een grote variëteit aan temperaturen waardoor het karakter van de druiven volledig tot zijn recht komt. De grote massa water van het meer werkt bovendien als warmteregulator waardoor dit een ideaal microklimaat is, ondanks de vlakheid van dit gebied.
Bodem De samenstelling van de bodem is kalkrijke klei.
Opbrengst 9000 kg opbrengst per hectare.
Expo De druiven komen van verschillende wijngaarden: I Frati, Sirmione San Rocco, Pozzolengo Ronchedone, Desenzano del Garda La Tür, Desenzano del Garda Rovizza Alta en Massoni, Peschiera del Garda.
Vini Gedeeltelijke Malolactische gisting (80%). Rijping van 6 maanden op de droesem in roestvrij stalen tanks gevolgd door 2 maanden in de fles.

No Related Posts