Casa Vinicola Fazio, Sicilia DOC 'U Marusu Grillo

100% Grillo.

Stro geel met gouden reflecties. De wijn heeft die typisch citrus aroma's die Grillo druif zo kenmerken. De wijn is elegant, zacht met toch die hartige en minerale toon. Een goede structuur en complexiteit met een opmerkelijke aromatische afdronk.

Ideaal bij wit vlees en visgerechten.

Op voorraad
SKU
FAZI01020
€ 8,20
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Casa Vinicola Fazio
Druivensoort Grillo
Streek Sicilia
Oogst De druiven worden na het plukken in kleine kratten vervoerd, ontsteeld en ondergaan vervolgens een koude maceratie. Na de zachte persing van de druiven start de (zeer langzame) vergisting. De flessen rusten vervolgens nog 4 maanden op het domein.
Gebied Sicilia
Domein Casa Vinicola Fazio werd in 1998 opgericht door de familie Fazio, die al generaties lang geworteld is in het gebied van Erice, in het noordwestelijke deel van de provincie Trapani. De toewijding en passie voor de kunst van de wijnbouw van de broers Fazio en wijnmaker Giacomo Ansaldi, grondige kenner van de duizendjarige wijnbouw roeping van het grondgebied,heeft het bedrijf in staat gesteld om in slechts 20 jaar, te transformeren van een familie-eigendom in een moderne en efficiënte wijnmakerij. Vandaag de dag is Casa Vinicola Fazio bekend en gewaardeerd in Italië en daarbuiten vanwege de sterke identiteit van haar unieke wijnen,zo uniek is ook het gebied waarop hun inheemse en internationale wijnstokken worden gekweekt. Om deze reden heeft de familie Fazio een actieve en beslissende rol gespeeld bij het verkrijgen van de erkenning van de D.O.C. Erice.

No Related Posts