Castello di Perno, Langhe Nebbiolo DOC

100% Nebbiolo.

Robijnrode wijn met een lichte oranje randje.Een zeer aangename mix van bloemige, fruitige en zachte pittige geuren, met als afsluiter viooltjes en vanille.Een fris, levendig bouquet met zachte tannines en zuren. De wijn heeft een zeer lange afdronk van rode bessen, frambozen en aalbes.

De wijn past perfect bij pasta, wild, geroosterde kip, Parmezaanse kaas en truffel.

Op voorraad
SKU
PERNO06018
€ 21,75
2017 Castello di Perno, Langhe Nebbiolo DOC
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2018
Alcohol % 14,00
Sluiting KURK
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Castello di Perno
Druivensoort Nebbiolo
Spijs De wijn past perfect bij Pasta, wild, geroosterde kip, Parmezaanse kaas en Truffel.
Streek Piemonte
Gebied Langhe
Domein In het hart van de Langhe rijst het pittoreske dorpje Perno op. Het kasteel van Perno vertegenwoordigt ook een stukje geschiedenis van de Italiaanse cultuur. Castello di Perno is momenteel eigendom van Gregorio Gitti en is niet alleen het centrum van een wijnproductie op hoog niveau geworden, maar is ook van plan terug te keren naar een thuis voor cultuur , met bijzondere aandacht voor hedendaagse kunst.
Expo De wijngaard ligt in Monforte d'Alba, genaamd Gramolere en bevindt zich op 680 meter boven zeeniveau.
Vini Na het oogsten worden de druiven ontsteeld en vindt er een koude maceratie plaats gedurende 48 uur. Daarna vindt er een natuurlijke fermentatie en maceratie plaats gedurende 20 dagen op gecontroleerde temperaturen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 8 maanden op Oostenrijkse en Franse eiken. Tenslotte wordt de wijn in augustus gebotteld.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts