Champagne Vranken, Champagne AC Cuvée Diamant Rosé

De Franse Champagne en wijngroep Vranken Pommery kent zijn oorsprong in 1976 toen de Belg Paul Francois Vranken zijn eigen champagnemerk op de markt bracht. Het is een grote speler op het gebied van mousserende wijnen. Ze brengen verschillende merken op de markt. Sinds 2002 is daarbij het merk Pommery aangesloten. Sindsdien heet de groep volledig Vranken Pommery Monopole. Het is het grootste merk met hoge kwaliteit cuvees. De Pommery Wijnen komen vooral voor in de supermarkt en zijn de meer commerciële merken terwijl de Vranken uitvoeringen de meer high-end kwaliteits uitvoeringen zijn - Altijd gemaakt van eigen druiven en eigen wijngaarden.
Op voorraad
SKU
VRAN03000
€ 59,95
De Vranken Pommery Brut Cuvée Diamant Rosé is een zogenaamde Vintage champagne wat betekent dat de druiven uit 1 jaar komt en dit soort champagnes worden alleen maar gemaakt in de goede jaren en deze Vranken komt uit het jaar 2008 en is de opvolger van de 2007. De Diamant Rosé is een blend van Chardonnay en Pinot Noir van de hoogst haalbare kwaliteit komende uit Cumières, een dorp die geclassificeerd is als Premier cru. De druiven worden zorgvuldig en met de hand geoogst waarbij de kwaliteit en rijpheid voorop staat. In de wijnmakerij aangekomen worden de druiven geselecteerd en direct geperst tot sap. Vervolgens wordt de alcohol toegevoegd tijdens het fermentatieproces en volgt het gistingsproces. Dankzij de hoge kwaliteit ontstaat er een champagne met aangename aroma’s en een bijzonder elegante smaak.
Meer informatie
Kleur Rosé
Alcohol % 12
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Blend
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Lichte wijn
Verpakking per stuk
Noot De fles voor deze Diamant Champagne van Vranken is speciaal ontworpen en de maat is gemaakt dat deze prettig in de hand ligt. Er zijn voor deze fles tot drie keer toe gipsen mallen gemaakt voordat het huis Vranken tevreden was over het resultaat.
Expo Deze Rosé champagne zit in een prachtige ‘diamanten’ fles gevuld met een zalmroze, licht amberkleurige rosé met een fijne en langdurige bruis. De neus onthult aroma's van rood fruit, zoals wilde aardbeien en bramen. Het gehemelte bevestigt de aroma's van rode vruchten met een evolutie van de coulis. Verse afwerking met een mooie lengte.

No Related Posts