Château Bonalgue Pomerol

Merlot (90%) | Cabernet Franc (10%)

Rijk, rond en geconcentreerd met intense aroma's van zwarte bes, donkere kers, braam, vijg, chocolade, mokka, kruidnagel, een hint van leer en potlood. Fluweelzachte smaak met gestructureerde, maar goed geïntegreerde tannines.

Ideale wijn bij gegrilde entrecote, vederwild, pasta's met rijke vleessauzen, gebraden eendenborst met knoflook, paddenstoelen en salie, en geroosterd varkensvlees.

Op voorraad
SKU
K1009113
€ 57,85
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2018
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Bonalgue
Druivensoort Cabernet Franc, Merlot
Spijs Ideale wijn bij gegrilde entrecote, vederwild, pasta's met rijke vleessauzen, gebraden eendenborst met knoflook, paddenstoelen en salie, en geroosterd varkensvlees.
Streek Bordeaux
Oogst Mechanisch onkruid wieden, handmatige ontbladering, groene oogst en druivenoogst.
Gebied Rive Droite
Domein Château Bonalgue ligt in het westen van de regio Pomerol, dicht bij de grens met Libourne, en is sinds 1926 eigendom van het handelshuis Jean-Baptiste Audy, die ook de châteaux Clos de Clocher, Burgrave, Beauséjour de Bonalgue, Monregard La Croix (Pomerol), Les Hauts-Conseillants, Les Hauts-Tuileries (Lalande de Pomerol), Les Echevins en Du Courlat (Lussac St.-Emilion) bezit. Naast de eigen domeinen beschikt de familie over langlopende contracten met tal van châteaux in de Bordeauxstreek. Het stijlvolle landhuis werd in 1815 gebouwd door kapitein Rabion, een veteraan uit het leger van Napoleon. De regimentswapens en -vlaggen zijn verwerkt in de gevel. Opvallend zijn ook de hoge Libanese ceders in de tuin.
Bodem De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei met daarop een laag gravel.
Expo Gematigd zeeklimaat met warme, droge zomers en tamelijk milde winters.
Vini De handmatig geoogste druiven worden vergist in temperatuur gecontroleerde tanks van roestvrijstaal en cement. De wijn rijpt 18 maanden in vaten van Frans eikenhout, waarvan de helft nieuw.

No Related Posts