Château Coutet, Sauternes AC, 1CC

2015 Château Coutet, Sauternes-Barsac
Op voorraad
SKU
COU01018
€ 68,00

2015 Château Coutet, Sauternes-Barsac

75% Sémillon, 23% Sauvignon Blanc, 2% Muscadelle.

Als jonge wijn verschijnen rijke aroma's van witte bloemen, citrus, honing en vanille net als gember en ananas. Als de wijn wat ouder is, komen diepere, warmere aroma's vrij van kruiden, exotische nectar en gesuikerd fruit. Met de tijd ontwikkelt hetevenwicht van het Botrytis karakter zich nog verder evenals de typische aroma's die deze Château Coutet haar delicate en unieke bouquet geven.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2018
Alcohol % 14,00
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Coutet
Druivensoort Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon
Kenmerk Dessertwijn
Streek Bordeaux
Oogst Manuele oogst met verschillende beurten. Deze werkzaamheden worden zorgvuldig uitgevoerd door een team van 80 personen. Door 'pourriture noble' bevatten de druiven veel smaak.
Gebied Rive Gauche
Domein In 1787 riep President Thomas Jefferson, toen ambassadeur van Frankrijk, Château Coutet uit tot beste Sauternes van Barsac. In 1855 werd het domain geclassificeerd als premier Grand Cru en erkend voor de continue kwaliteit. Vandaag de dag is Château Coutet als oudste en grootste domein van Barsac nog altijd trouw aan zijn traditie van elegantie en kwaliteit. De beste Barsac-Sauternes word geproduceerd onder leiding van de familie Baly in samenwerking met de Baron Philippe de Rothschild SA Company, die exclusief distributeur is.

No Related Posts