Château Haut-Blanville, Pays d'Oc IGP, Vermentino

100% Vermentino.

Lichtgele kleur met groene hints. In de neus aroma's van ananas, citrus en tropisch fruit. Een goede zuurgraad, vol en fris in de mond. De wijn is goed gebalanceerd met een lange, aromatische afdronk.

Lekker bij vis zoals zalm of als aperitief.

Op voorraad
SKU
BLANV01019
€ 8,55
2019 Haut-Blanville, Vermentino, Pays d'Oc IGP
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Alcohol % 12,50
Sluiting SCHROEF
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Haut-Blanville
Druivensoort Vermentino
Spijs Lekker bij vis zoals zalm of als aperitief.
Streek Languedoc - Roussillon
Oogst De witte druiven worden 's nachts machinaal geoogst op het dauwpunt, om hun frisse karakter maximaal te bewaren.
Gebied Languedoc - Roussillon
Domein Het verhaal van Château Haut Blanville begint in 1955 toen Béatrice en Bernard Nivollet besloten om wijn te gaan maken in de Languedoc. Het wijndomein, dat ze volledig zelf hebben opgebouwd, ligt in de buurt van Montpellier. Ze maken wijnen die de uitzonderlijke diversiteit van de terroirs van de Languedoc onthullen. Allen gemaakt op een ecologische, verantwoorde manier waarbij veel aandacht gaat naar de zorg voor hun land, hun omgeving en de biodiversiteit. De afgelopen twintig jaar heeft Château Haut Blanville rigoureus individuele percelen geselecteerd, waarvan de druiven afzonderlijk worden gevinifieerd. Tegenwoordig bezitten ze 70 hectare binnen de appellatie Grés de Montpellier, verdeeld over vijf verschillende terroirs. Deze manier van handgemaakte wijnen levert een kwaliteit op die zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers.
Bodem De bodem bestaat voor 100% uit kalksteen en is bijzonder rotsachtig.
Expo De wijngaard is gelegen rond een berg, beplant met dennebomen, groene eiken en cistusrozen met een open uitzicht op "Parc du Haut-Languedoc".
Vini De witte druiven worden meteen geperst. Daar worden ze gekoeld tot op 5°C, waarna hun temperatuur vanzelf weer kan stijgen. Het sap ondergaat een fermentatieproces in nieuwe vaten of wordt toegevoegd aan bestaande wijnen. Tijdens het bâtonnageprocesworden de wijnen gedurende zes tot acht maanden regelmatig omgeroerd op de wijndroesem. De wijnen worden vervolgens overgebracht naar roestvrijstalen tanks, waarin ze van nature kunnen decanteren tot ze klaar zijn voor de botteling.

No Related Posts

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!