Domaine Michelot, Bourgogne AC, Côte d'Or

100% Chardonnay.

Het karakter van deze Bourgogne Blanc is sterk vergelijkbaar met dat van een Meursault Villages. De aanzet is rijk en romig, gevolgd door een verfrissende, lange afdronk.

Een goede combinatie met delicate voorgerechten en vis.

Op voorraad
SKU
MICH01020
€ 32,25
2018 Bourgogne Côte d'Or, Domaine Michelot
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,00
Sluiting SCHROEF
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine Michelot
Druivensoort Chardonnay
Spijs Een goede combinatie met delicate voorgerechten en vis.
Streek Bourgogne
Oogst De oogst geschiedt grotendeels manueel en waar mogelijk soms machinaal. In de cuverie vindt er een manuele strenge selectie van de druiven plaats.
Gebied Côte d'Or
Domein Reeds 6 generaties lang is het domein eigendom van de familie Michelot. Het domein is nu meer dan 19 ha groot, inclusief een aantal prestigieuze 1er cru wijnen. Michelot kiest bewust voor het beperken van anti-ziektebehandelingen van de wijnstokken. Ze geven voorkeur aan een zorgvuldig gepland programma van ploegen om de grond gezond te houden. De oogst in de wijngaarden gebeurt door handmatige selectie van de beste druiven. Om hun onafhankelijkheid als teler en wijnmaker te behouden, maken ze ook geen deel uit van een georganiseerd systeem van organische wijnbouw.
Bodem De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van klei, kalk en gravel.De bodem bestaat uit klei en kalksteen en de ondergrond alleen uit grind. De grond wordt geploegd en gedeeltelijk voorzien van gras, zoals ook gebruikelijk is voor de village wijnen en premiers crus.
Expo Deze witte Bourgogne wordt geproduceerd uit percelen die uitsluitend gelegen zijn in de gemeente Meursault, grenzend aan de appellatie Meursault village.De wijnstokken staan gericht naar het zuidoosten en de totale oppervlakte van de wijngaard is 3ha38a.
Vini De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. Alcoholische fermentatie in houten vaten, gevolgd door 100% malolactische gisting. Rijping in houten barriques (15% nieuw hout) gedurende 10-12 maanden.Hierna nog 5-6 maanden rijping "sur lie" voor een garandeerde perfecte balans.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts