Fattoria Le Pupille, Maremma IGT, Saffredi

2017 Saffredi, IGT Maremma Toscana
Op voorraad
SKU
PUPI09017
€ 94,50
2017 Saffredi, IGT Maremma Toscana
Meer informatie
Score 2015: 9e plaats in the James Suckling Top 100 Wines of the Year - 99 punten 2015: 4e plaats in the James Suckling Top 100 Italian Wines of 2017 - 99 punten
Kleur Rouge
Jaar 2017
Alcohol % 14,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Fattoria Le Pupille
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Spijs Lekker bij rood vlees en wild. Gaat ook perfect samen met donkere chocolade.
Streek Toscane
Oogst Midden september voor de Merlot, eind september, begin oktober voor de Cabernet Sauvignon en midden oktober voor de Petit Verdot.
Gebied Maremma
Domein De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane, en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen. Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi, de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.

No Related Posts