Sale!

Fattoria Le Pupille, Toscana IGT Poggio Argentato

60% Sauvignon Blanc, 25% Petit Manseng, 10% Traminer en 5% Semillon.

Stro-gele kleur. In de neus merk je meteen het rijke boeket aan witte bloemen zoals meidoorn en acacia. De smaak is zacht, maar ondersteund door een goede zuurtegraad en sappigheid. Een rijke, minerale wijn met een Franse zwaai, waarbij de stevige structuur, afkomstig van het grondgebied Maremma, gecompensserd wordt door de zuren en elegantie van noordelijk gelegen wijnstokken.

Perfect als aperitief, bij schaaldieren, rauwe vis, wit vlees en verse kazen, alsook met plantaardige voorgerechten.

Op voorraad
SKU
PUPI01019
€ 16,80
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Inhoud 0,75
Land Italië
Druivensoort Gewürztraminer, Petit Manseng, Sauvignon Blanc
Oogst Eind augustus, begin september.
Domein De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane, en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen. Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi, de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.
Bodem Bodem rijk aan klei en ijzer met een sterke component grind van zandsteen.
Opbrengst 45 000 Flessen per jaar.
Expo Druiven afkomstig uit wijngaard Pian di Fiora (Pereta) en San Vittorio (Scansano), gelegen op 200-250 meter boven het zeeniveau, Zuid-Oost gericht. Gemiddeld 4500 à 6500 planten per hectare.
Vini Zachte persing, dan schilinweking gedurende 3 uur bij lage temperaturen (16°C) in inox stalen tanks, vervolgens persing. Alcoholische gisting en spontane malolactische gisting slechts voor 1/3e van de massa.Rijping gedurende 5 maanden in stalen vaten, behalve voor de Petit Manseng, die fermenteert en rijpt in nieuwe vaten van 500 liters.

No Related Posts