Mario del Conte, Puglia IGP Fiano

100% Fiano.

Helder intense gouden kleur. In de neus aroma's van nectarines, appels, citrusvruchten en aromatische kruiden. Een frisse zuurgraad in de mond met een lange afdronk.

Zeer goed te combineren bij vis gerechten, wit vlees en verse kazen.

Op voorraad
SKU
MARI05021
€ 8,40
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Mario del Conte
Druivensoort Fiano
Streek Puglia
Domein De wijnmakerij is gelegen in Apulië, een belangrijk wijgebied in het zuiden van Italie. Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden opgericht. Mario del Conte wordt gekenmerkt door zijn innovaties op gebiedt van Machines en wijnmaaktechnieken. De druivensoorten die gebruikt worden bij Mario del Conte vertegenwoordigen de ziel van de regio Apulië. Het terroir is uniek: klimaat, natuurlijke elementen en menselijke arbeid zijn de sleutelfactoren voor de wijnproductie. Het gematigde klimaat verleent een aantal belangrijke kenmerken aan de druiven. De bodem is kleiachtig, rijk aan ijzer en wordt gekenmerkt door roodachtige "vlekken"; dit is een andere belangrijke factor voor de ontwikkeling van de druif.
Vini De hele druiventrossen worden zacht geperst en krijgen vervolgens een koude maceratie. De vergisting vindt plaats in cementtanks en roestvrijstalen vaten onder gecontroleerdetemperatuur van 18° C.De wijn rust daarna nog voor 5 maanden op het domein.

No Related Posts