McManis Family Vineyards, River Junction, Viognier

100% Viognier.

Aroma's van abrikoos, perzik en peren met een onderliggende toon van mineralen. De perzik en peer in de neus zorgen voor het volle aroma van de wijn. De afdronk is lang en heel puur.

2016: 86 Points Wine Enthusiast

2015: 88 Points - BEST BUY - Wine Enthusiast

2014: 87 Points - BEST BUY - Wine Enthusiast

Op voorraad
SKU
MANI06021
€ 16,30
2019 McManis, Viognier
Meer informatie
Score 2016: 86 Points Wine Enthusiast 2015: 88 Points - BEST BUY - Wine Enthusiast
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 12,00
Sluiting SCHROEF
Inhoud 0,75
Land Verenigde Staten
Wijnhuis McManis Family Vineyards
Druivensoort Viognier
Streek California
Oogst Alle witte druivenrassen worden in ’s nachts geoogst tijdens koele nachttemperaturen zodat de druiven koud op het domein aankomen. De Viognier worden geoogst wanneer deze een hogere hoeveelheid suiker hebben dan normaal waardoor
Gebied Central Valley
Domein 5 Generaties lang verbouwt de McManis familie druiven in het noordelijke binnenland van Californië. Het was echter pas in 1990 dat het wijnhuis McManis Family Vineyards werd opgericht. Op dit moment bezitten ze 2700 hectare met premium druivenrassen, verdeeld over 10 eigen wijngaarden in de belangrijkste wijngebieden rond de San Joaquin Vallei. Het wijnhuis staat bekend om zijn duurzame wijnbouwtechnieken en kreeg zo het certificaat “Green Winery” voor al hun wijngaarden. Met veel zorg worden selecte basisstammen en klonen gekozen die goed groeien in de bodem en het sub-klimaat van deze regio en worden arbeidsintensieve methodes toegepast zoals het verwijderen van het blad en het uitdunnen van de trossen zelf. Deze technieken die vooral door kleinere domeinen worden toegepast is eerder uitzonderlijk voor een wijnhuis met deze productiecapaciteit.
Vini De druiven worden verpletterd en onmiddellijk geperst tot sap. De volgende dag wordt dit overgetapt in roestvrijstalen vaten voor koude fermentatie en ook de rijping gebeurt in roestvrijstalen vaten.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts