Portium, Cava DO, Brut Reserva

42% Macabeo, 16% Xarel·lo, 37% Chardonnay & 5% Pinot Noir.

Een bleke gele kleur met aroma's van wit fruit, zoals groene appel. In de mond droog en een plezierige zuurheid. Een perfect alternatief voor Champagne! De fijne bubbels en de volle smaak, gecombineerd met frisse zuren, maken van deze cava een heerlijk aperitief.

Op voorraad
SKU
PORT01500
€ 11,60
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 0
Alcohol % 11,50
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Portium
Druivensoort Chardonnay, Macabeo, Parellada, Pinot Noir, Xarel-lo
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Heerlijk als aperitief of bij vis, schelp- en schaaldieren.
Streek Eastern Spain
Oogst De druiven worden geoogst als ze optimaal rijp zijn, maar wel nog de nodige zuurgraad bevatten. De periode kan per druivenras verschillen, maar gebeurt zeker tussen eind augustus en eind september.
Gebied Catalunya
Domein Portium is gelegen in het hart van de Penedès regio, 40 km ten zuiden van Barcelona. De 100 ha wijngaarden liggen beschermd achter het Montserrat-gebergte en genieten een Mediterraan zeeklimaat. De ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnen!Het domein is opgericht in 1985 en heeft met zijn wijnen ontzettend veel bekendheid en populariteit verworven in Spanje, net als in de rest van Europa!
Bodem De bodem bestaat uit kalk en klei met een goede drainage.
Leeftijd De leeftijd van de wijnstokken varieert van 8 tot 50 jaar.
Opbrengst 450.000 flessen per jaar.
Expo De wijngaarden hebben een zuidoostelijke expositie op een hoogte van 200-500 meter boven zeeniveau.
Vini Rijpt minimaal 18 maanden. De druiven worden heel zacht geperst en daarna volgt de fermentatie in september onder een constante temperatuur van 15 graden. De coupage en botteling vindt plaats in de winterperiode.De 2e fermentatie in de fles neemt anderhalve maand in beslag onder een constante temperatuur van 16 graden. Hierna blijven de flessen gedurende 2 jaar in horizontale positie in de kelders rusten.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts