San Marzano, Primitivo di Manduria DOP, Sessantanni

100% Primitivo.

In de neus fruitige aroma's van kersen, pruimen, lichtgekruid met elementen van tabak. Een volle, zachte wijn met fijne tannines, in de afdronk elementen van cacao, koffie en vanille.

Deze wijn past goed bij pittige voorgerechten, rood vlees en wild.

Op voorraad
SKU
MARZ12018
€ 32,30
2017 Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2018
Alcohol % 14,5
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Primitivo
Spijs Deze wijn past goed bij pittige voorgerechten, rood vlees en wild.
Temperatuur De ideale serveertemperatuur van deze wijn is rond de 18 graden Celsius.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel in de tweede week van september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en gesteente.
Vini Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Primitivo rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts