San Marzano, Salento IGP, Gran Trio Rosso
40% Primitivo, 30% Malvasia Nera en 30% Negroamaro.
In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk.
Past goed bij rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen.
Op voorraad
SKU
MARZ10021
€ 8,75
Kleur | Rouge |
---|---|
Jaar | 2021 |
Alcohol % | 13,50 |
Inhoud | 0,75 |
Land | Italië |
Wijnhuis | San Marzano |
Druivensoort | Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo |
Spijs | Past goed bij rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen. |
Temperatuur | Serveertemperatuur tussen de 16°C en 18°C. |
Streek | Puglia |
Oogst | De oogst geschiedt volledig manueel in de tweede helft van september. |
Gebied | Taranto |
Domein | In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren. |
Bodem | De bodem is divers en bestaat voornamelijk uit kalk, klei en Terra Rossa. |
Opbrengst | Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant. |
Vini | Temperatuur gecontroleerde schilinweking, gevolgd door een alcoholische fermentatie. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in barriques van Frans eikenhout. |
No Related Posts
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!