San Marzano, Salento IGP, Tramari Rosé di Primitivo

100% Primitivo.

Lichtgekleurde rosé. Intens en aanhoudend aroma van mediterrane maquis, met kersen en frambozen. Een frisse en elegante wijn, evenwichtig in de mond.

Heerlijk bij antipasti, vissoepen, gegrilde vis of een papillotte, verse of licht gerijpte kazen.

Op voorraad
SKU
MARZ50020
€ 10,80
2020 Tramari Rosé di Primitivo, Salento IGP
Meer informatie
Kleur Rosé
Jaar 2020
Alcohol % 13,00
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Primitivo
Spijs Antipasti, vissoepen, gegrilde vis of een papillotte, verse of licht gerijpte kazen.
Streek Puglia
Oogst De oogst gebeurt in de eerste week van september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodemsoort is dun en kleiachtig met veel keien.
Expo De wijngaarden liggen 100 meter boven zeeniveau in Salento, Puglia en kennen hoge gemiddelde temperaturen en gemiddeld tot weinig regen.
Vini Schilinweking gedurende een paar uur gevolgd door gedeeltelijk verwijderen van de Primitivo most en fermentatie. Rijping in roestvrijstalen tanks.

No Related Posts