Apostelhoeve, Maastricht, Pinot Gris, Barriques

100% Pinot Gris.

Een kleine selectie van de Pinot Gris werd op vat gelegd. Dit resulteert in een vlezige, zachte wijn met aroma's van fruit, karamel, toast en vanille.

Niet op voorraad
SKU
APOS06021
€ 29,75
2019 Pinot Gris, Barriques, Apostelhoeve
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 14,00
Inhoud 0,75
Land Nederland
Wijnhuis Apostelhoeve
Druivensoort Pinot Gris
Streek Zuid-Limburg
Gebied Maastricht
Domein De familie Hulst bewoont en exploiteert de hoeve al sinds jaar en dag. Oorspronkelijk was het een fruitteeltbedrijf, maar in 1970 bracht Hugo Hulst de wijnstok naar de Apostelhoeve. Hugo begon met 25 are bij wijze van proef. Dankzij de steun van collega’s uit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en verschillende wijnbouwuniversiteiten groeiden de wijnen uit tot een succes. Op een internationale wijnpaneltest kregen de wijnen van het domein internationale erkenning: de drie ingezonden wijnen kregen goud van een internationale jury.
Bodem De bodem bevat onder de warme humus­rijke löss diverse lagen mergel (kalk) en silex (kiezel), typerende ingrediënten voor de smaak van de Apostel­hoeve­wijnen.
Vini Naast al de roestvrij stalen vaten zijn er acht houten vaatjes op het domein geplaatst. Deze wijn wordt in strikt beperkte hoeveelheden op fles gebracht als de ‘Pinot Gris Barrique’, een gastronomische delicatesse.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts