Azienda Agricola Cornarea, Roero Arneis DOCG, Terre dei Ro'

100% Arneis.

In de neus zachte aroma's van witte bloesem, peren, ananas en passievruchten. Deze aroma's zijn ook duidelijk aanwezig in de smaak. De aanzet is vol romig en harmonieus. De afdronk is rijk en uitermate verfrissend. Een unieke wijn!

Een uitstekend aperitief, maar ook erg lekker bij warme en koude voorgerechten, tussengerechten met veel smaak zoals o.a. risotto, pasta met pesto bereid of paddestoelen. Maar past ook goed bij seizoenskazen, wit vlees, schaal- en schelpdieren.

Op voorraad
SKU
CORN01519
€ 18,50
2018 Roero Arneis DOCG, Terre dei Ro' Cornarea
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Alcohol % 13,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Azienda Agricola Cornarea
Druivensoort Arneis
Spijs Een uitstekend aperitief, maar ook erg lekker bij warme en koude voorgerechten, tussengerechten met veel smaak zoals o.a. risotto, pasta met pesto bereid of paddestoelen. Maar past ook goed bij seizoenskazen, wit vlees, schaal- en schelpdieren.
Streek Piemonte
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel.
Gebied Roero
Domein Cornarea is gelegen in Canale, in het hart van de Roero, te midden van de heuvels van Cornarea. Het domein bezit 15 ha wijngaarden, aangeplant met Arneis en Nebbiolo. Medio jaren '70 plantten Piero en Francesca hier de Arneis aan, een autochtone druivenras die in het Roero gebied zo goed als uitgestorven was. Dit leidde tot verbluffende resultaten. Piero en Francesca worden tegenwoordig bijgestaan door hun zoons Gian Nicola en Pierfranco. Samen streven ze het doel na, om de Cornarea tradities te bewaken en een zo hoog mogelijke kwaliteit wijn te produceren.
Bodem De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van zand en klei, die rijk aan magnesium is.
Expo De wijngaarden hebben een oostelijke, zuid-oostelijke, noord-oostelijke en westelijke expositie. Ze bevinden zich op een hoogte van 280 meter.
Vini Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen, gevolgd door rijping "sur lie".
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts