Ca' del Bosco, Franciacorta DOCG, Prestige Cuvée

75% Chardonnay, 10% Pinot Blanc, 15% Pinot Noir.

Een heldere en briljante wijn. Een klassieke en goed uitgebalanceerde Franciacorta die verfrissend, charmant en plezierig is in de mond. Perfect voor elke gelegenheid.

Op voorraad
SKU
BOSC01000
€ 36,25
Franciacorta DOCG Prestige Cuvée, Ca' del Bosco
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 0
Alcohol % 12,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Ca' del Bosco
Druivensoort Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Een goed aperitief, maar ook lekker bij schaal- en schelpdieren, voorgerechten en lichte visgerechten.
Streek Lombardia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel gedurende de laatste 10 dagen van augustus en de eerste 10 dagen van september.
Gebied Lombardia
Domein De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.
Opbrengst 9000 kg druiven equivalent aan 5700 liter wijn.
Vini Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen, waar de wijn tot maart blijft rusten. Deze zeven maanden rijping zijn nodig om de wijn te klaren, te laten ouderen en deze het karakter van de terroir te geven. Er wordt zorgvuldig een blend samengesteld van reserve wijnen uit de beste jaargangen, waarna de wijn nog 25 maanden "sur lie" rijpt. De dosage bedraagt 4 gram suiker per liter. Ca' del Bosco heeft patent op een uniek systeem om dégorgement uit te voeren. De mousserende wijnen van Ca' del Bosco worden geproduceerd volgens de 'metodo tradizionale'. Rijping op de fles neemt 25 tot 37 maanden in beslag.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts