Cascina Ghercina, Piemonte DOC, Chardonnay

100% Chardonnay.

Stevige, maar toch ook een elegante wijn. Aroma's van peren, abrikozen en banaan met lichte kruidige hint. Een mooie frisse afdronk.

Op voorraad
SKU
GHER01020
€ 8,75
2020 Chardonnay, Piemonte DOC Cascina Ghercina
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 11,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Cascina Ghercina
Druivensoort Chardonnay
Streek Piemonte
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel en de druiven zijn onderhevig aan een strenge selectieprocedure.
Gebied Piemonte
Domein Cascina Ghercina is opgericht in 1871 en doorheen de verschillende generaties is een duidelijke missie vooropgesteld: alleen eigen teelt en kwaliteit voorop. In 2002 heeft de familie 8 ha wijngaarden bijgekocht, gelegen op zuidwestelijke hellingen, midden in de Barolo regio. Deze liggen 360 meter boven de zeespiegel en de stroming van de 'Ghercina' rivier tussen de wijngaarden biedt een exclusief microklimaat. Bovendien hebben ze toen 5000m² wijnkelder gebouwd, die gedeeltelijk ondergronds ligt. Hierdoor is de opslagcapaciteit toegenomen tot meer dan 15.000 hectoliter. Het domein heeft ook wijngaarden in Langhe, Alba, Roero, Asti, Monferrato en Gavi.
Bodem De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van gesteente, mergel en kalk met zanderige ondergrond.
Expo De wijngaarden zijn zuidwestelijk gelegen op een hoogte van 360m. Het domein is gelegen aan het Ghercina meer. Dit vertelt ons waarom deze naam gekozen is. Het domein heeft wijngaarden in Langhe (traditionele Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba,Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba), Roero (Roero DOCG Arneis), Asti (Barbera d'Asti, Moscato d'Asti, Asti Spumante), Montferrato (Piemonte Barbera, Piemonte Cortese, Monferrato Dolcetto) en Gavi (Gavi en Gavi di Gavi).
Vini De druiven worden zacht geperst en ondergaan daarna een fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. Hierna volgt een rijping van 6 maanden "Sur Lie".
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts