Champagne Gosset, Champagne AC, Extra Brut

Chardonnay 32%, Pinot Noir 45% and Pinot Meunier 23%.

In de neus witte bloemaroma's, zoals acacia en meidoorn en sappige aroma's van peer. Deze wijn heeft een frisse en levendige zuurgraad. De aroma's die in de neus worden ontdekt, komen weer door in de mond, samen met perzik, mirabellen en groene groenten.

Op voorraad
SKU
GOSS03000A
€ 39,95
Champagne Gosset, Extra Brut
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 0
Alcohol % 12,00
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Champagne Gosset
Druivensoort Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Gosset's Extra-Brut is een perfecte aperitiefwijn of dient als een partner met zoet enzure gerechten zoals gebraden varkensvlees en appelmoes, of kip met cashewnoten.
Streek Champagne
Gebied Epernay
Domein In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma's, te behouden.Gosset assembleert de beste Cru'svan het district Marne (Grand Cru's en Premier Cru's), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal ("échelle des crus").
Vini Gevinifieerd en gerijpt op droesem om het risico van voortijdige oxidatie te elimineren. Minimaal 3 jaar gerijpt in de kelder op een constante temperatuur.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts