Champagne Gosset, Champagne AC, Grande Reserve Brut, Magnum 1,5L

Magnum 1,5L, 43% Chardonnay, 42% Pinot Noir en 15% Pinot Meunier.

De Grande Reserve Brut is de signature van Champagne Gosset. Het is de ware expressie van wat Gosset moet uitstralen, aldus de Jean Pierre Mareigner, de keldermeester. De neus geurt dominerend naar fruit gecombineerd met verfrissende tonen.De aanzet is romig en zacht. De Chardonnay zorgt voor de fruitigheid, terwijl de Pinot Noir op zijn beurt verantwoordelijk is voor de structuur van de wijn. Kortom; subtiel en een klassiek karakter!

Op voorraad
SKU
GOSS13000
€ 116,00
Champagne Gosset Grande Reserve Brut Magnum
Meer informatie
Score 94/100 Tyson Stelzer Champagne Guide 2014 (Australia) 90/100 Gilbert & Gaillard Magazine 12 2013 (France)
Medaille Gold Medal 2017 Shanghai International Wine Challenge
Kleur Blanc
Jaar 0
Alcohol % 12,00
Inhoud 1,50
Land Frankrijk
Wijnhuis Champagne Gosset
Druivensoort Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Zeer aangenaam aperitief, maar ook een goede begeleider van tapas, gerechten met gevogelte, schaal- en schelpdieren, Comté of Parmesan.
Temperatuur Deze Champagne komt het beste tot zijn recht als hij gedronken wordt op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius.
Streek Champagne
Gebied Epernay
Domein In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma's, te behouden.Gosset assembleert de beste Cru'svan het district Marne (Grand Cru's en Premier Cru's), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal ("échelle des crus").
Expo De druiven voor deze Champagne komen voornamelijk uit de volgende gemeentes/Cru's: Ay, Bouzy, Ambonnay, Le Mesnil-sur-Oger, Villers-Marmery.....Gosset maakt alleen gebruik van de beste Cru's uit het district Marne met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële kwaliteitsschaal.
Vini De dosage voor de Grande Reserve Brut is 8 gram per liter. Malolactische gisting wordt met opzet gemeden, om al het primaire fruit zoveel mogelijk in de wijn te behouden.De wijn wordt minimaal 3 jaar in de kelders bewaard, alvorens dégorgement plaatsvindt.

No Related Posts