Château Haut-Blanville, Pays d'Oc IGP, Grande Réserve

Chardonnay en Roussanne.

Heldere strogele kleur met zilvernuances. Expressieve en rijke neus waarbij de geur van bloemen en witte vruchten zich mengen, met op de achtergrond ook exotische smaken zoals mango en zoete specerijen.Mooie volle wijn, waarbij de kracht gecompenseerd wordt door de aanwezige zuren. Rijk, met verfijnde aroma's en een mooie frisheid.

Lekker bij vis en geitenkaas.

Op voorraad
SKU
BLANV03020
€ 10,99
2020 Haut-Blanville, Grande Réserve, Blanc
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,50
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Haut-Blanville
Druivensoort Chardonnay, Roussanne
Spijs Lekker bij vis en geitenkaas.
Streek Languedoc - Roussillon
Oogst De witte druiven worden 's nachts machinaal geoogst op het dauwpunt, om hun frisse karakter maximaal te bewaren.
Gebied Languedoc - Roussillon
Domein Het verhaal van Château Haut Blanville begint in 1955 toen Béatrice en Bernard Nivollet besloten om wijn te gaan maken in de Languedoc. Het wijndomein, dat ze volledig zelf hebben opgebouwd, ligt in de buurt van Montpellier. Ze maken wijnen die de uitzonderlijke diversiteit van de terroirs van de Languedoc onthullen. Allen gemaakt op een ecologische, verantwoorde manier waarbij veel aandacht gaat naar de zorg voor hun land, hun omgeving en de biodiversiteit. De afgelopen twintig jaar heeft Château Haut Blanville rigoureus individuele percelen geselecteerd, waarvan de druiven afzonderlijk worden gevinifieerd. Tegenwoordig bezitten ze 70 hectare binnen de appellatie Grés de Montpellier, verdeeld over vijf verschillende terroirs. Deze manier van handgemaakte wijnen levert een kwaliteit op die zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers.
Bodem De bodem bestaat voor 100 % uit kalksteen en is bijzonder rotsachtig.
Opbrengst De druiven wordt steevast geoogst in kleine hoeveelheden, wat neerkomt op ongeveer 20-40 hectoliter per hectare voor de witte druiven.
Expo De wijngaard is gelegen rond een berg, beplant met dennebomen, groene eiken en cistusrozen met een open uitzicht op "Parc du Haut-Languedoc".
Vini De witte druiven worden meteen geperst. Daar worden ze gekoeld tot op 5°C, waarna hun temperatuur vanzelf weer kan stijgen. Het sap ondergaat een fermentatieproces in nieuwe vaten of wordt toegevoegd aan bestaande wijnen. Tijdens het bâtonnageproces worden de wijnen gedurende zes tot acht maanden regelmatig omgeroerd op de wijndroesem. De wijnen worden vervolgens overgebracht naar roestvrijstalen tanks, waarin ze van nature kunnen decanteren tot ze klaar zijn voor de botteling.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts