Claude Riffault, Sancerre AC, Les Boucauds

100% Sauvignon Blanc.

In de neus komen de aroma's van wit fruit en citrus tot uiting. In de mond zorgt de vrijgevigheid van de bodem voor rijkdom en diepte. De fijne mineraliteit en de zuurtegraad garanderen een fantastische frisheid.

Een wijn om van te genieten met of zonder gerecht, maar zeker ook heel lekker met eenvoudige schaaldiergerechten of visgerechten.

Op voorraad
SKU
RIFF07020
€ 32,75
2019 Sancerre AC, Les Boucauds, Riffault
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,00
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Claude Riffault
Druivensoort Sauvignon Blanc
Spijs Een wijn om van te genieten met of zonder gerecht, maar zeker ook heel lekker met eenvoudige schaaldiergerechten of visgerechten.
Streek Loire
Gebied Le Centre de la France
Domein Het werk in de wijngaarden is essentieel voor het produceren van kwalitatief uitstekende wijnen. Als ervaren wijnbouwers, ziet Claude Riffault het als hun rol om de best mogelijke balans te scheppen tussen bodem en plant, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Claude Riffault telt 13,5 ha wijngaarden in totaal, waarvan 10,5 ha is aangeplant met Sauvignon Blanc en de overige 3 ha met Pinot Noir. De wijngaarden zijn verspreid over 6 percelen ten noorden van Sancerre, t.w.: Les Boucauds, Les Chasseignes, Les Denisottes, Les Chailloux, Les Desmalets en La Noue.
Bodem Bodemtype Terres Blances vormt een terroir van klei, kalk en mergel gevormd tijdens het Kimmeridgien in de Jura periode (era Mesozoïcum) en is ongeveer 140 miljoen jaar oud. Deze bodem zorgt voor een diepe implantatie van de wijnstokken en geeftrijkdom aan de wijn, terwijl de ondergrond van kalksteen en sedimenten van kleine schelpen een fijne mineraliteit opleveren.
Vini Deze wijn wordt voor 50% gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en 50% in vaten. De rijping duurt 7 tot 8 maanden, vooraleer te bottelen (voor de zomer).
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts