Domaine Des Frères Laffitte, Côtes de Gascogne IGP Petit Manseng

100% Petit Manseng.

De wijn heeft een diep gouden kleur. Deze aromatische wijnen geurt naar Passievruchten, ananas, mango, honing en iets noterigs zoals walnoot en hazelnoten. In de mond een ronde verfrissende wijn met veel tropische smaken die zorgen voor een langeen verfrissende afdronk.

De wijn gaat goed samen met verschillende soorten dessert. Maar kan ook goed met Lever gecombineerd worden.

Op voorraad
SKU
LAFF03019
€ 13,40
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Alcohol % 11,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine des Frères Laffitte
Druivensoort Petit Manseng
Streek Sud - Ouest
Gebied Côtes de Gascogne
Domein Domein Freres Laffitte is een onafhankelijke wijnproducent in de IGP cote de Gascogne met in totaal z'n 150 hectaren wijngaarden. Ze zijn volledig HVE niveau 3 gecertificeerd. Dit duid aan dat ze zo biologisch mogelijk werken.De druiven komen alleen uit de eigen wijngaarden.
Vini De druiven worden 's nachts geoogst. Deze laat rijpende druivensoort met lage opbrengst wordt gewoonlijk begin november geoogst en heeft een uitzonderlijke suikerconcentratie. De druiven worden direct geperst en ondergaan een koude maceratieperiode van 20 dagen om de primairearoma's te extraheren. De alcoholische vergisting vindt plaats bij 20 graden celcius gestopt door de temperatuur ind e kuip te verlagen. Vervolgens rijpt de wijn nog 3 maanden op de droesem.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts