Mario del Conte, Primitivo di Manduria DOC

100% Primitivo.

Intens diepe rode kleur. Aromatische geuren van rijp en gedroogd fruit zoals, pruimen, bramen, vanille, geroosterde noten, specerijen en rozijnen die complexiteit geven aan het bouquet. De grote tanninestructuur is perfet in blans in de gehemelteen zorgt voor een lange fijne afdronk.

Gaat geweldig goed bij geroosterd en gegrild vlees. Ideaal ook bij wildgerechten en of rijpe harde kazen.

Op voorraad
SKU
MARI04020
€ 14,99
Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Mario del Conte
Druivensoort Primitivo
Streek Puglia
Gebied Salento
Domein De wijnmakerij is gelegen in Apulië, een belangrijk wijgebied in het zuiden van Italië. Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden opgericht. Mario del Conte wordt gekenmerkt door zijn innovaties op gebiedt van Machines en wijnmaaktechnieken. De druivensoorten die gebruikt worden bij Mario del Conte vertegenwoordigen de ziel van de regio Apulië. Het terroir is uniek: klimaat, natuurlijke elementen en menselijke arbeid zijn de sleutelfactoren voor de wijnproductie. Het gematigde klimaat verleent een aantal belangrijke kenmerken aan de druiven. De bodem is kleiachtig, rijk aan ijzer en wordt gekenmerkt door roodachtige "vlekken"; dit is een andere belangrijke factor voor de ontwikkeling van de druif.
Vini Tijdens de vinificatie wordt traditioneel de "hoed" ondergedompeld om zo de fruitkenmerken, kleur en tannines maximaal uit de druivenschil te halen. Hierna voglt een rijpingsperiode van 9 maanden in Frans en Amerikaans eiken.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts