Palena, Casablanca Valley, Pinot Noir Gran Reserva

100% Pinot Noir.

Heldere aantrekkelijke rode kleur. Intense fruittonen in de neus van aardbeien, cassis en delicate zoete kruiden. Levendig, rond en zacht, met een goede zuurgraad en een lange smaakvolle finale.

Deze subtiele wijn gaat goed samen met pasta's bereid met zachte saus, lichte risotto, witte vlees, kalkoen en vis geserveerd met gegrilde groenten.

Op voorraad
SKU
PALE15016
€ 15,90
2016 Pinot Noir Gran Reserva, Palena
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2016
Alcohol % 14,00
Inhoud 0,75
Land Chili
Wijnhuis Palena
Druivensoort Pinot Noir
Spijs Deze subtiele wijn gaat goed samen met pasta's bereid met zachte saus, lichte risotto, witte vlees, kalkoen en vis geserveerd met gegrilde groenten.
Streek Aconcagua
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel en zijn onderhevig aan een strenge selectieprocedure.
Gebied Casablanca Valley
Domein De Palena wijnen zijn vernoemd naar het Palena-gebied, een fantastische streek in het Chileense merengebied in de meest zuidelijke hoek van het land. Deze streek is een juweeltje qua natuur waar je ook de natuurlijke, zuivere waterreservoirs en de ongerepte bossen van Patagonië terugvindt. De wijnen worden geproduceerd op het beroemde wijndomein Valdivieso in Lontue onder leiding van hun team. Ze produceren hiermee wijnen die alles bevat waar Chili in uitblinkt: rijke, levendige smaken met een zachte textuur.
Expo De wijngaarden zijn gelegen in Casablanca Valley, een kustgebied waar de koeleffecten van de Stille Oceaan een langzaam rijpingsproces mogelijk maken. Dit is de ideale omgeving om het delicate karakter van Pinot Noir te verkrijgen.
Vini Alle trossen worden ontsteeld. De alcoholische fermentatie geschiedt in kleine roestvrijstalen tanks en open top fermentoren gedurende 7 dagen. Tijdens de fermentatie 3 keer per dag battonage. Vervolgens 21 dagen post-fermentatie schilinweking,alvorens te persen. De wijn rijpt 10 maanden in Franse eiken vaten (100%).
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts