San Marzano, I Tratturi Primitivo

100% Primitivo.

De druiven groeien 100 meter boven zee-niveau, daar waar weinig regen valt en ze ook nog eens in de volle zon staan. Hierdoor worden de druiven erg sappig en ontstaat er in de geur hinten van rijpe kersen, specerijen, rozemarijn en vanille. De heerlijk volle, zachte en intense smaak is eveneens fantastisch en geeft een aangenaam mondgevoel. Probeer deze wijn eens bij rood vlees, wild en rijpe kazen.

Op voorraad
SKU
MARZ04021
€ 9,40

2019 I Tratturi Primitivo, Puglia IGP

Deze Primitivo is een van de bekendste wijnen van San Marzano. De wijn is vernoemd naar de tratturo, eeuwenoude paden in de hoogvlakten van Puglia waar herders met hun kuddes schapen overheen liepen. Van deze schapenmelk werd overigens pecorino en ricotta gemaakt. Nu vormen deze tratturi lange wandelpaden tussen de diverse wijngaarden van onder andere Cantine San Marzano.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2021
Alcohol % 13,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Primitivo
Spijs Een goede match bij rood vlees, wild en rijpe kazen.
Temperatuur De ideale serveertemperatuur is ca. 16-18 graden Celsius.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel in de eerste week van september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Verpakking per stuk
Vini Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt enkele maanden "sur Lie".
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts