San Marzano, Salento IGP, Gran Trio Rosso 3L

3L. 40% Primitivo, 30% Malvasia Nera en 30% Negroamaro. In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk.
Op voorraad
SKU
MARZ65018
€ 54,00
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2018
Alcohol % 13,50
Inhoud 3,00
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo
Spijs Past goed bij rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel in de tweede helft van september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodem is divers en bestaat voornamelijk uit kalk, klei en Terra Rossa.
Opbrengst Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.
Vini Temperatuur gecontroleerde schilinweking, gevolgd door een alcoholische fermentatie. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in barriques van Frans eikenhout.

No Related Posts