San Marzano, Salento IGP, SUD Negroamaro

100% Negroamaro.

Intense en langdurige aroma's van wild fruit, zwarte bessen, specerijen van basilicum en vanille in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans. Een plezierig glas wijn met een intense, fruitige afdronk.

Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, vleesgerechten en rijpe kazen.

Op voorraad
SKU
MARZ07019
€ 11,55
2019 SUD Negroamaro, Salento IGP
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2019
Alcohol % 13,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Negroamaro
Spijs Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, vleesgerechten en rijpe kazen.
Temperatuur De ideale serveertemperatuur is ca. 16-18 graden Celsius.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel half september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.
Opbrengst Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.
Expo De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.
Vini Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt vier maanden in eikenhouten vaten.

No Related Posts