San Marzano, Salento IGP, Talò Malvasia Nera

100% Malvasia Nero.

Diep robijnrood van kleur. Intens en complex bouquet met hinten van rood fruit en kruiden. Stevige body met een fluwelen textuur en een lange afdronk.

De smaakt van deze wijn komt volledig tot zijn recht bij rood vlees, gegrild vlees met rijke sauzen en rijpe kazen.

Op voorraad
SKU
MARZ26521-1
€ 12,40
2018 Talò Malvasia Nera, Salento IGP
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2021
Alcohol % 13,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Malvasia Nera
Spijs De smaakt van deze wijn komt volledig tot zijn recht bij rood vlees, gegrild vlees met rijke sauzen en rijpe kazen.
Streek Puglia
Oogst Oogsten gebeurt in de tweede helft van september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem Dunne, kleiachtige bodem met veel keien.
Expo De wijngaard ligt 100 m boven zeeniveau met gemiddeld hoge temperaturen en middelmatige regenval.
Vini Thermogecontroleerde schilinweking gedurende 10 dagen, gevolgd door alcoholische fermentatie met geselecteerde gisten. Rijping gedurende 6 maanden in vaten van Frans eiken.

No Related Posts