Weingut Knipser, Laumersheim, Sekt Brut nature

100% Chardonnay.

In de neus elegante, rijpe citrus vruchten in combinatie een hints van brioche. De wijn heeft een mooie mouse en geeft een sappige en frisse nasmaak.

Op voorraad
SKU
KNIP26000
€ 33,25
Sekt, Chardonnay Brut nature, Weingut Knipser
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 0
Alcohol % 14,00
Inhoud 0,75
Land Duitsland
Wijnhuis Weingut Knipser
Druivensoort Chardonnay
Kenmerk Mousserende wijn
Streek Pfalz
Gebied Mittelhaardt
Domein Domein Knipser ligt in Laumersheim, een stad die bekend staat om zijn lange wijntraditie, en bezit 40 hectare wijngaarden. Als één van de eerste wijnbouwers in de regio, begon Heinz Knipser met het bottelen van wijn. Nu leiden zijn zonen Volker en Werner het domein, dat sindsdien continue groei heeft gekend. De broers startten met barrique vinificatie en verhoogden het aandeel van druiven voor rode wijn door klassieke binnenlandse en universele druifsoorten. Deze worden aangevuld met wijnen van niet-inheemse rassen, maar met eenPfalz twist. De meeste van hun premium wijnen worden pas na meerdere jaren rijping op fles verkocht. Het rendement is aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de regio om in lijn te zijn met de wereldwijde premium wijnproducenten. In 1993 is ditstreven naar kwaliteit beloond met een lidmaatschap bij de VDP, een vereniging van Duitse wijnproducenten die zich toelegt op het produceren van premium wijnen. Ze waren ook meermaals winnaar van de ‘German Red wine’, uitgereikt door het wijntijdschrift VINUM.
Vini Volgens de traditionele methode. 2e vergisting op fles. De wijn ouderd voor 2 jaar op de gist alvorens de dégorgement plaats vindt. De fermentatie staat volledig in het tegen van het behouden van de fruit aroma's.

No Related Posts