Mario del Conte, Puglia IGT Negroamaro

100% Negroamaro.

Robijnrood met paarse tinten. Aroma's van rijp rood fruit, zoethout en specerijen. In de smaak een frisse, zachte aromatische wijn met evenwichtige tannines.

Combineert goed met wild en rood vlees.

Op voorraad
SKU
MARI02020
€ 8,85
Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Mario del Conte
Druivensoort Negroamaro
Streek Puglia
Domein De wijnmakerij is gelegen in Apulië, een belangrijk wijgebied in het zuiden van Italië. Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden opgericht. Mario del Conte wordt gekenmerkt door zijn innovaties op gebiedt van Machines en wijnmaaktechnieken. De druivensoorten die gebruikt worden bij Mario del Conte vertegenwoordigen de ziel van de regio Apulië. Het terroir is uniek: klimaat, natuurlijke elementen en menselijke arbeid zijn de sleutelfactoren voor de wijnproductie. Het gematigde klimaat verleent een aantal belangrijke kenmerken aan de druiven. De bodem is kleiachtig, rijk aan ijzer en wordt gekenmerkt door roodachtige "vlekken"; dit is een andere belangrijke factor voor de ontwikkeling van de druif.
Vini Traditionele maceratie gedurende 10-12 dagen. Vergisting van de most bij een gecontroleerde temperatuur van 20 graden. Daarnaast wordt de wijn voortdurend overpompen. Malolactische gisting vindt plaats in stalen tanks.

No Related Posts